Κυριακή 10 Ιουνίου 2007

ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΟΛΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΑ...

Χάος ονομάζεται κάθε τάξη πραγμάτων που προκαλεί σύγχυση στο μυαλό μας.
George Santayana

6 σχόλια:

Joye είπε...

Ολόκληρος ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, αλλά τα έχουμε τόσο πολύ συνηθίσει που τα αποκαλούμε καθημερινότητα.
H.C. Andersen

Μάθαινε σαν να επρόκειτο να ζήσεις για πάντα.
Ζήσε σαν να επρόκειτο να πεθάνεις αύριο.
Gandhi

Joye είπε...

Η ζωή είναι γεμάτη σπουδαία πράγματα για εκείνους που δίνουν προσοχή στα ασήμαντα.
Sigrid Undset

Οι καλές ιδέες είναι σαν τα μανιτάριε...όταν βρεις ένα συνήθως υπαρχουν κι άλλα εκεί κοντά!!
Hans Carossa

Joye είπε...

'Ολα δρουν αθροιστικά
Χαρούλα

Δεν υπάρχει πάτος
Σκουλαρίκης

Joye είπε...

Ελευθεροτυπία 11/06/2007
!Ανήκουμε στις χώρες της Ευρώπης με μεσαία εγκληματικότητα αλλά είμαστε ο πλέον φοβισμένος λαός της Ευρώπης. Περίπου οι μισοί Ελληνες αισθανόμαστε ανασφαλείς το βράδυ στον δρόμο και περιμένουμε να γίνει σύντομα διάρρηξη και στο σπίτι μας. Αίσθηση που οφείλεται εν μέρει και στην τεράστια έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνουμε στην Αστυνομία στην προσπάθειά της να ελέγξει το τοπικό έγκλημα.
(…)
Ομως παρά τις φοβίες τους, οι Ελληνες ως λαός δείχνουν μια αξιοσημείωτη δυσπιστία απέναντι στην Αστυνομία, καθώς μόνο 7 στους 10 καταγέλλουν στην Αστυνομία περιστατικά διαρρήξεων! Πιο δύσπιστοι από εμάς απέναντι στα όργανα της τάξης είναι οι Ισπανοί, οι Πολωνοί, οι Πορτογάλοι και οι Εσθονοί.
(….)
Τα στοιχεία αυτά έρχονται σε αντίθεση με τα επίσημα στατιστικά για τη δράση των Αστυνομιών, τα οποία δεν λαμβάνει καθόλου υπ' όψιν η συγκεκριμένη έρευνα.

!Πήγε για άσυλο έφυγε δαρμένος
ΧΑΝΙΑ
Πήγε να καταθέσει στο αστυνομικό τμήμα μια αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου και βρέθηκε άγρια δαρμένος. Το κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας, όπως καταγγέλθηκε από την Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων στους Πρόσφυγες, έχει προκαλέσει την οργή της χανιώτικης κοινωνίας. Αύριο Τρίτη στις 7 το απόγευμα οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγοράς στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

!Οι εφοριακοί πιάστηκαν με το «λάδι» στα χέρια
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ποσού 30.000 στην κατοχή τους συνελήφθησαν δύο εφοριακοί, επόπτης και γυναίκα ελεγκτής ΦΑΕ της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας.
………………………………………………………………………………………
!Την καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων της νεαρής κοπέλας που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Π. Φάληρο μαζί με δύο νεαρούς, ηλικίας 19 και 21 χρόνων -ακόμη και στο Νοσοκομείο- κατήγγειλε στην «Ε» η συνήγορός της Βούλα Γιαννακοπούλου.
Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η 20χρονη πέρασε τη νύχτα στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη, με τα χέρια δεμένα στο κρεβάτι με ιμάντες! «Οι αστυνομικοί επέμεναν αρχικά να της φορέσουν χειροπέδες στον ύπνο της. Τελικά, της φόρεσαν ιμάντες, ενώ η ασφάλεια δίνοντας... ιατρικές οδηγίες προσπαθούσε να πείσει τους γιατρούς να μην της κάνουν εισαγωγή», επισημαίνει.
Η 20χρονη, που κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού μαζί με τους δύο νεαρούς, που εδάρησαν ανηλεώς στην κρατική ασφάλεια, αντιμετώπιζε -σύμφωνα με τη συνήγορό της- ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία με την ψυχολογική πίεση που δέχθηκε από τους αστυνομικούς είχαν αποτέλεσμα να υποστεί αμνησιακό σοκ.

Joye είπε...

Πρόσωπα & προσωπεία

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ mich@enet.gr, www.bavzer.blogspot.com

ΝΤΟΧΟ ΛΟΥ ΟΛΙΒΙΕΡ, 14 ετών, από την Ακτή Ελεφαντοστού. Συγκρατήστε το όνομά του. Ισως σε μερικά χρόνια να παίζει ποδόσφαιρο στην Μπαρτσελόνα, να είναι το μεγάλο αστέρι της Μπάγερν ή να είναι στην Τσέλσι ο διάδοχος ή και ο συμπαίκτης ακόμα, του μεγάλου άσου της ομάδας, του συμπατριώτη του Ντινιέ Ντρογκμπά, 29 ετών. Ο Ντόχο φαίνεται πως θα γίνει κι αυτός σπουδαίος μπαλαδόρος. Τον φωνάζουν «Σακάλα», που είναι το όνομα ενός παλιού Βραζιλιάνου μάγου. Λένε πως κάνει θαύματα με την μπάλα στα πόδια του. Ηδη τον έχει ζητήσει η γαλλική ομάδα της Λιλ. Τα δικαιώματά του τα έχει αγοράσει ένας πάμπλουτος Λιβανέζος επιχειρηματίας, από τους πολλούς που οργώνουν τις φτηνές αφρικανικές αγορές αγοράζοντας παιδιά που παίζουν μπάλα, ακόμα και από τα 6-7 τους χρόνια, και πουλώντας μετά τα συμβόλαιά τους σε ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Ο ΣΕΠ ΜΠΛΑΤΕΡ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ΦΙΦΑ, κατηγόρησε τους ευρωπαϊκούς συλλόγους ότι συμμετέχουν στον «οικονομικό και κοινωνικό βιασμό» των φτωχών κοινωνιών της Αφρικής, αγοράζοντας παίκτες από πολύ μικρή ηλικία με εξευτελιστικά ποσά. Ο Ντόχο δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα για να εργαστεί έξω, γιατί είναι ανήλικος. Μπορεί μόνον εάν τον συνοδεύουν οι γονείς του, και αν αυτοί εγκατασταθούν μαζί του στη χώρα που θα πάει. Οι γονείς τους όμως είναι πάμπτωχοι. Εχουν άλλα 5 παιδιά να θρέψουν. Και καμία ομάδα δεν «αγοράζει», μαζί με τον Ντόχο, και όλη τη φαμελιά του. Ο ατζέντης του προσπαθεί να βρει τρόπους να τον βγάλει έξω λαθραία. Πάντα τα καταφέρνουν, αλλά λαμβάνοντας καλή πληρωμή από την οικογένεια, που αναγκάζεται να δανειστεί λεφτά. Κάποτε και να κλέψει.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ νεαροί φερέλπιδες ποδοσφαιριστές φεύγουν κάθε χρόνο, οι περισσότεροι λαθραία, για τους ποδοσφαιρικούς παραδείσους της Ευρώπης. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που καταλήγουν... Ντρογκμπά και Ε'το (αστέρας της Μπαρτσελόνα από το Καμερούν). Οι πιο πολλοί καταλήγουν στις ποδοσφαρικές χωματερές της Γηραιάς Ηπείρου, παίζοντας μπάλα για ένα κομμάτι ψωμί, το οποίο μάλιστα πρέπει να μοιράσουν και να στείλουν το άλλο μισό στην οικογένεια, στην πατρίδα. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τα παιδιά που καταλήγουν σε ποδοσφαιρικές ομάδες του Μαρόκου, της Μαλαισίας, της Ταϊλάνδης και της Τυνησίας - χωρών λιγότερο προηγμένων ποδοσφαιρικά. Εκεί, η κατάσταση είναι τραγική, αφού οι περισσότεροι εξ Αφρικής παίκτες φιλοξενούνται σε μικρά δωμάτια, όπου κοιμούνται ο ένας επάνω στον άλλον, παίρνουν μισθούς πλάκας και, πολλές φορές καταλήγουν να επαιτούν στους δρόμους. Αυτό είναι το άλλο πρόσωπο του ποδοσφαίρου σήμερα. Το πρόσωπο ενός σύγχρονου σκλαβοπάζαρου.

Joye είπε...

12/6 παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας

Είναι άδικο…ντρέπομαι να γκρινιάζω για εκείνα που θεωρώ δεδομένα….κάποια παιδιά δεν δουλεύουν για το χαρτζιλίκι….

ελευθεροτυπία 12/6/07:

‘Πρωτοφανής εργασιακός Μεσαίωνας, που περιλαμβάνει παιδική εργασία, μισθούς πείνας και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, κρύβεται πίσω από τα εκατομμύρια αναμνηστικά που ετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο’.

‘Κάθε χρόνο στην Ελλάδα 10.000 παιδιά εγκαταλείπουν την υποχρεωτική εκπαίδευση. Αυτά τα παιδιά θα είναι οι αυριανοί εργαζόμενοι στη μαύρη εργασία, χωρίς δικαιώματα, με μοναδικό όπλο τους τη προσφορά χαμηλού κόστους εργασίας. Η απουσία νομοθετικού πλαισίου και προστασίας των παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο, αλλά και το κενό αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε υπουργεία, ευθύνονται για τη συνέχιση του φαινομένου της παιδικής εργασίας, επισημαίνει ο εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Αρσις», νομικός Νίκος Γαβαλάς.’