Σάββατο 30 Ιουνίου 2007

ΠΕΝΘΟΣ......

Καρτερούσα πότε θα τελειώσει…άδικα όμως. Μόλις εχθές σταμάτησα να βλέπω από το μπαλκόνι τις πύρινες, λυσσασμένες φλόγες….ΠΟΥΤΑΝΕΣ, συνεχίζετε να τη γλείφετε ακόμα όμως….
Η ΠΑΡΝΗΘΑ, ο τελευταίος πνεύμονας της Αττικής, καταστράφηκε. Η Αττική εκπνέει….

Η καταστροφή που έγινε ήταν τόσο μεγάλη και οι επιπτώσεις της τόσο σοβαρές ώστε είναι αναγκαία πλέον η συνειδητοποίηση και η κινητοποίηση όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ της οικολογικής καταστροφής που συντελέστηκε σε ολόκληρη, σχεδόν, τη χώρα αποκαλύπτει την έλλειψη οργάνωσης και ετοιμότητας της κρατικής μηχανής ,

Επιβάλλεται ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ
Τώρα που ήλθε η καταστροφή -και τίποτα δεν πείθει ότι θα είναι η τελευταία, ακόμη και φέτος το καλοκαίρι- να σταματήσει η αδιαφορία. Να πάψουν οι συμβιβασμοί, οι εκπτώσεις, η αποδοχή των τετελεσμένων, η περιβαλλοντική ανομία, η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος του περιβάλλοντος.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ η ανοχή των αυθαιρέτων που κτίζονται και όσων προσπαθούν να τα νομιμοποιήσουν. Η απόδοση πολιτικών ευθυνών στους υπουργούς και στον πρωθυπουργό είναι, στην κάλπη, πολιτικό μας δικαίωμα. Η μηδενική ανοχή στην αυθαιρεσία και στην οικολογική καταστροφή είναι, όμως, κοινωνική μας υποχρέωση. Τα καμένα δάση μάς τη θυμίζουν και επιβάλλουν την εκπλήρωσή της.

Στις 7/7 η ηλεκτρονική εφημερίδα Runningnews.gr με την ευγενή προώθηση του Μελωδία θα οργανώσει συνάντηση και περιήγηση σε ό,τι απέμεινε…Η συλλογή φωτογραφικού υλικού , παλαιού πράσινου και ζωντανού , αλλά και η λήψη νέου, γκρίζου θλιβερού και άπνου, είναι απαραίτητη…Η παρουσία όλων υποχρεωτική..

Δεν υπάρχουν σχόλια: