Κυριακή 10 Ιουνίου 2007

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ




12 Ιουνίου Σύνοδος G8: υπό στρατιωτικό νόμο



Στο Sea Island των ΗΠΑ πραγματοποιείται η διάσκεψη του G8, υπό την προστασία στρατιωτικού νόμου που έχει επιβληθεί σε ολόκληρη την πολιτεία, και την ανάληψη της ασφάλειας της ακτής από το FBI. Οι διαδηλώσεις, παρότι όχι τόσο μαζικές, πολιορκούν με τον τρόπο τους το χώρο της διάσκεψης.


Κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας του G8, χθες, πορεία μήκους 14 χλμ κατέληξε στο δρόμο που οδηγεί στη Σύνοδο, με κύριο θέμα την ελευθερία της Παλαιστίνης. Κατά τη διάρκεια κατάληψης του οδοστρώματος συνελήφθησαν και κρατούνται 14 άτομα.2 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης έξω από το κρατητήριο.

Στην άλλη πλευρά των ΗΠΑ, στο Σαν Φρανσίσκο, μια ομάδα με την επωνυμία West Coast G8 κάλεσε σε μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στη σύνοδο του G8. Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν οδικά τη δυτική ακτή και κράτησαν τους διαδηλωτές στους κεντρικούς δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Κατά τη διάρκια Reclaim The Streets, την Πέμπτη, συνελήφθησαν αρκετά άτομα, που απελευθερώθηκαν αφού υπέστησαν σωματική και ψυχολογική βία μέσα στα κρατητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: